Yrittäjyyden ensiaskeleita

Perjantai 2.5.2014 klo 9.48


Olen työskennellyt 14 vuotta sivutoimisena liikenneopettajan Helsingissä autokoulu Ajotaidossa. Omistajat ovat olleet jo jonkin aikaa eläkeiässä, mutta yrittäjyys on heillä kuitenkin jatkunut. Kävimme ja vuosia sitten keskustelua siitä, olisinko minä halukas ostamaan yrityksen itselleni. Asia on kieltämättä ollut monella tapaa mielenkiintoinen kuin myös haasteellinen. Tein kuitenkin päätöksen, että aion yrittää kaupantekoa. Autokoulun hinnan määritys on hiukan hankalaa. Kauppoja hierottiin kaksi ja puoli vuotta. Ja tämä pitkälti siis hinnan määrittämisen takia. Kun hintakuoviot asettuivat oikeisiin mittasuhteisiin, pääsin etenemään rahoituksen neuvottelemiseen. Siinäkin vierähti tovi eli seitsemän kuukautta, mutta sekin asia saatin sitten sovittua. Iso kiitos pitää antaa Länsi-Uudenmaan Osuuspankin Lohjan konttoirin henkilökunnalle.

Nyt on sitten nimet laitettu papereihin ja kaupat tehty. Yrittäjyys on niin ollen kohdaltani alkanut. Työskentelen edelleen Puolustusvoimissa ja teen tätä yrittäjyyttä osa-aikaisesti. Varsinaisen operatiivisen työnhän hoitaa palkattu henkilökunta ja hallinnollisia töitä teen iltaisin ja viikonloppuisin, samoin kuin kaluston ylläpitoa. Olen tyytyväinen siihen, että yrityksessä on ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilöstö.

Kaupanteko herättää monessa kysymyksiä ja pohdintoja. Asia on kuitenkin melko yksinkertainen. Perustin erillisen yrityksen, joka sitten osti autokoulun osakekannan ja niin ollen myös kaiken kaluston ja liiketoiminnan. Henkilökuntahan siirtyi automaattisesti tässä mukana. Rahoitus järjestyi paikallispankin kautta kun aisat saatiin kohdalleen. Kauppahinta on sopimuksen mukaan salassapidettävää tietoa, joten voitte jokainen itse pohdiskella ja arvailla sen määrää. Nyt velkaa on ihan omiksi tarpeiksi ja aamuisin sekä viikonloppuisin kun herätyskello soi, niin ei muuten jostain syystä väsytä yhtään. Pakko on paras muusa ja euro pirun kova konsultti.

Että tällaista tällä kertaa.

Jukka Sassi

.


Kommentit

15.5.2014 21.43  Risto Oinonen

Onnea uudelle yrittäjälle. Sinut tuntien, uskon menestystaipaleen olevan taattu. Onneksi Autokoulu Ajotaito jatkaa osaavissa ja asiantuntevissa käsissä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini